• 06-13452842
  • rigiichildrenfoundation@upcmail.nl

Reisverslag bezoek aan Kenia februari – maart 2018

Na een goede reis naar Kenia heb ik een bezoek gebracht aan mijn familie alsmede diverse projecten bezocht om te zien hoe het gaat en een aantal donaties gedaan.

Ik ben o.a. op bezoek geweest bij de Barainya Primary School in South Kinangop.

Deze school heb ik goed bekeken en gesproken met de leidinggevenden aldaar. Het is gebleken dat de hygiëne in deze school erg slecht was. Dit wordt mede veroorzaakt door de slechte omstandigheden waarin de kinderen les krijgen. We waren in 1e instantie van plan om deze school opnieuw te gaan opbouwen. Volgens de verhalen was het echter beter om te beginnen met het vervangen van een toiletgebouw, de wanden hiervan waren helemaal verrot bijvoorbeeld.

De gemeenschap was al begonnen met het vervangen van de toiletten voor de jongens, 7 toiletten in totaal. Rigii Children Foundation heeft toen 8 nieuwe toiletten gedoneerd voor de meisjes en die zijn inmiddels ook al geplaatst. De kinderen hoeven nu niet meer bang te zijn dat ze in het gat van het toilet vallen of dat de muren op hun vallen als ze naar het toilet gaan.

Verder hebben we ook nog diverse opbergmappen gedoneerd aan deze primary school. De opbergmappen hadden wij in onze laatste containerzending richting Kenia gestuurd. De kinderen waren er erg blij mee daar ze hun papieren nu netjes kunnen opbergen.

We willen nog steeds deze school opnieuw opbouwen, we hopen hiermee volgend jaar van start te kunnen gaan als we voldoende geld bij elkaar hebben verzameld.

Een ander project wat de Rigii Children Foundation is gestart is voor een kindertehuis. Voor dit tehuis hebben we diverse jonge dieren gekocht zoals kuikentjes, konijnen, eenden, duiven, geiten etc. De kinderen gaan ervoor zorgen dat deze dieren kunnen opgroeien zodat ze kunnen zorgen voor o.a. eieren en vlees. Als het mogelijk is willen we dit project blijven ondersteunen met het aanleveren van jonge dieren.

Tevens hebben wij het tehuis voorzien van twee nieuwe printers.

Ik heb ook nog een aantal kinderen bezocht welke wij ondersteunen op de diverse scholen in de buurt. Dit doe ik altijd zoveel mogelijk voordat de scholen weer gaan sluiten voor de zomer, dus ook deze keer weer. Het gaat goed met ze, ze doen goed hun best op school en halen goede cijfers. Er is zelfs al weer een jongen afgestudeerd, hij gaat zijn studie nu vervolgen om automonteur te gaan worden.

Tevens hebben wij een drie zeer arme kinderen die bij hun oma leven opgenomen in onze ondersteuningsprojecten. Ze hebben zelfs geen eten, vandaar dat wij het belangrijk vonden om ze op te nemen in ons project. De kinderen gaan alle drie naar de Barainya Primary school. Het schoolgeld is inmiddels betaald.

Rest mij alleen nog maar om uw steun te vragen, voor de toekomst, opdat wij nog meer kinderen en scholen kunnen ondersteunen!